woensdag 29 september 2010

Dag 09: Het ontwerp van de badkamer

We zijn dr uit. Denken we... Zo gaat het worden:
Andere suggesties uiteraard welkom. Hoe meer ideeën, hoe beter er over nagedacht.

Dag 09: Wat een werk!

Martin komt me helpen. Gelukkig, er ligt nog een hoop... puin!

Container met sloopafval is vandaag opgehaald en meteen een andere, lege, voor 'schoon puin' geplaatst. Jammer genoeg mocht de badkuip niet meer mee.

Toch leuk om te zien hoe de chauffeur zijn wagen van 2,5 m. breed door een doorgang van 2,7 m. wringt!






Ik heb ook al behoorlijk wat gebuurt inmiddels. De container zou 's ochtends komen, maar kwam 's middags, waardoor de parkeerplekken alweer gevuld waren. Dus weer even een rondje bellen, zodat de vrachtwagen zonder problemen de container kan komen halen. Anders rijdt ie gewoon door en mot je weer betalen. No way!


Wat een zware dag vandaag! De gewapend beton-balken moeten eruit, maar wat een k-klus. Boven je macht werken met een sloophamer van 12 kg. waar je je complete gewicht in de strijd moet gooien om een paar splintertjes beton af te kunnen bikken.... pffff.


Mijn schatje (Ruth.) is er ook. Ze plukt het plafond kaal, zodat de aannemer hier mee verder kan.

En zo zie ook flink wat natuurschoon in de tuin: paddestoelen, druiven (van onze druivenboom) & mijn schatje. Heerlijk!

dinsdag 28 september 2010

Dag 07: De stempels

Vandaag was het tijd voor de constructeur om zijn ding te doen: stempels plaatsen. Even doorgenomen wat wel en niet weg kan. Ze gaan maandag eerst de balk aan de gevel plaatsen. De HEA-200 balk wordt gelast aan unp-profielen, welke aan de beide binnenmuren worden verankerd. Door de balk te lassen aan de profielen ontstaat de portaal welke de rest van de gevel zal gaan dragen. Spannend allemaal.

Ook het vochtprobleem nader onderzocht. Even een paar 'steekproefjes' om te zien hoe, wat, waar de aansluitingen lopen. Een vochtexpert gebeld voor een afspraak komende maandag.

maandag 27 september 2010

Dag 06: De tussenstand.

Vandaag voornamelijk opruimen en vooruit denken. Hoe gaan we met de lekkage om en vooral hoe gaan we het verhelpen. Een verrassing was toch de verhoogde berging. Deze is (hoe verbazend) onderdeel van de fundering voor de voorgevel. Deze kan dus niet worden afgegraven. Helaas, nu moeten we een andere praktische indeling voor de badkamer gaan bedenken. Dit ook in werkelijke maten afgetekend op de vloer om te zien of en hoe dit eruit ziet. De tuin ligt ook nog vol met puinafval en de container van 10 m3 zat ook al na één dag slopen vol. Toch even een nieuwe bestellen.

De constructeur vanochtend over de vloer gehad, om het een en ander kort te sluiten. Ze komen morgen onderstempelen, waarna woensdag of donderdag de rest van de gevels gesloopt kunnen worden. Vrijdag of maandag zal de constructeur de portalen plaatsen.

Hierna kan de aannemer aan de slag. Hiervoor moeten we ook de badkamerinventaris gaan bestellen.

Zorgen dat de bal blijft rollen!

zondag 26 september 2010

Dag 05: Puin ruimen!

Zondag rustdag. Nou, nu ff niet. Weer aan de sloop. Vandaag zijn de badkamer en berging aan de beurt. Hulp komt uit onverwachte hoek in de vorm van David en Joris. Lekker, want dan schiet het tenminste op.



Steef laat zich volledig gaan met de boorhamer. De hele dag met een kloppende hamer krijgt zelfs dit mannetje klein.

Ook aan de gevel moet nog het een en ander verwijderd worden. De wand van buitennis moet gelijk getrokken worden met de binnenwand: een mooi klusje voor Floris.

En Joris lust ook wel een wandje...


Wat een ruimte!

En: Wat een licht!


Dan hebben we nog het oude 'stookhok'. Een puist van een ruimte, waar de cv-ketel in zat. Deze moet er echt uit. Licht willen we, en wel heel veel daar van!

zaterdag 25 september 2010

Dag 04: Slopen maar!


Vandaag een sloophamer van 22 kg en een flinke voorhamer gehuurd bij Bo-rent. Goed gereedschap is het halve werk, maar het levert je wel veel spierpijn op.....



vrijdag 24 september 2010

Dag 03: Inkopen




Wat moet ik allemaal hebben? Geen idee en dus maar veel foto's maken voor thuis. Overleggen, keuzes maken, ideeën opdoen. Vooral voor de badkamer aan de dijkzijde moeten we creatief omgaan met kleine ruimte. Waar we eerst dachten de ophoging te kunnen slopen, wordt dit toch door meerdere partijen afgeraden. Dus: terug naar de tekentafel (lees: floorplanner.com).

woensdag 22 september 2010

Dag 02: De voorbereidingen

Het grote werk kan het komende weekend beginnen. Eindelijk. Een aantal vrienden opgetrommeld om met vele handjes deze zware klus te gaan klaren.

dinsdag 21 september 2010

Dag 01: De sleutel



Tja, na heel lang traject bij onze financieringsaanvraag kunnen we eindelijk bij de notaris de officiele handeling uitvoeren. Na een vertraging van 8 dagen hebben we dan echt de sleutel. Eerst nog een voorinspectie gehad waarbij nog een vochtprobleem is vastgesteld. Meteen met de sleutel naar het huis en slopen maar!