dinsdag 30 november 2010

Dag 49: De vloer schilderen

Eergister samen met mijn broer Martin de laatste planken op benedendijks gelegd. Vandaag de afzuigkap geplaatst, waarbij de hoogte ECHT minimaal was, maar goed hij past... Tevens gister wat voorbereidingen getroffen voordat er geschilderd kan worden (noesten vullen en schuren).

Interieurdesignster Ruth heeft een vloerlak uitgekozen, en het begint al wat te worden...

zondag 28 november 2010

Dag 48: De keuken




De allround-klusser (ik dus) heeft vandaag de pet van de metselaar op gehad. Het zIet er niet onaardig uit, zo'n aanzet voor de keuken. Deze is het afgelopen weekend door de beide opa's vanuit Hengelo met alle voorzorgsmaatregelen naar Amsterdam getransporteerd. De inbouwapparatuur komt (hopelijk) in de loop van deze week. Eerst maar eens kastjes stellen.

donderdag 25 november 2010

Dag 45: De eerste stuclaag en injectie

De eerste stuclaag zit er op! Wat een verschil is dat zeg...Langzaamaan van bouwval naar afgewerkte huisje, en dat na circa 45 dagen... :)

Ready, set, injection!
De vochtspecialist heeft vandaag de gaten geboord in de ´probleemgebieden´ en daarna met speciale injectiecapsules een 2/componenten hars geïnjecteerd in de muren.

maandag 22 november 2010

Dag 44: Stucvoorbereidingen


De aannemer heeft primer gesmeerd op alle afgewerkte muren t.b.v. het stuc.

zaterdag 20 november 2010

Dag 42 & 43: een rare kwast en lollige latex


Jaaahaa, schilderen op dijkniveau is: m² maken met Jeroen en Pietjes Precies (Margit & Judy) de kozijnen laten doen. Goede taakverdeling! (al zeg ik het zelf...)

donderdag 18 november 2010

Dag 41: de pui

De aannemer heeft de pui geplaatst! De woning is nu officieel "wind en waterdicht".

woensdag 17 november 2010

Dag 40: Het toilet boven


Toch moet er boven nog geklust worden. Ondanks dat alles in de verf zit, moet ik toch hier nog bezig: het tweede toilet.

dinsdag 16 november 2010

Dag 37, 38 & 39: finishing touches




De voorzetwand en koven moeten verder worden afgewerkt. Na de grote m²'s kost deze activiteit de meeste tijd. Veel passen en meten om de laatste stukjes dicht te zetten. Maar zo wordt het wel steeds meer af!


De vloer op dijkniveau willen we ook gaan behandelen. Vandaag van een vloerexpert advies ingewonnen, maar die zegt dat een merbau-gewaxte vloer lastig te behandelen valt tot een andere tint (gerookt grijs of whitewash). Ook een verfspecialist geeft weinig soelaas. Zelfs na schuren verwachten (ook) zij dat de rode kleur van de houtsoort blijft terug komen. Hmmm, toch een tegenvaller. To be continued...

donderdag 11 november 2010

Dag 36: roller, kwast, bak, doek, terpentine, handschoen

De ingrediënten voor een gelikte afwerking. We zijn op het punt gekomen dat we van top naar teen het huisje van binnen van een vers laagje kunnen voorzien. En dat mag gezien worden. Jeetje, wat knapt een ruimte daar van op (ook al is het vorig jaar nog gedaan...).

woensdag 10 november 2010

Dag 35: de tegels!


Het is zo ver. De tegels van de badkamer zijn gelegd. Wauw, dat ziet er ineens een stuk beter uit. Bijna af.... ;)

De eerste stuclaag.

maandag 8 november 2010

Dag 34: ze zijn er weer!

De aannemer is weer bezig. De tegelzetter is terug van vakantie en de metselaar is meegekomen om de muren van de gevel te metselen. Gelukkig, er zit weer schot in de zaak.

woensdag 3 november 2010

Dag 31,32 & 33: de koof

Vandaag is het tijd voor het aftimmeren van de koof. Natuurlijk wel ff brandwerend bekleden voordat de gipsplaat er op kan...


Ruth helpt me met het aftimmeren. We zijn kluskameraadjes aan het worden en dus steeds beter op elkaar ingespeeld. Steeds minder op elkaars tenen stappen of elkaars gereedschappen afpakken. Nu is het steeds meer een samenwerking i.p.v. een tegenwerking... :)
"Schat, mag ik sleutel 13 van je?"