vrijdag 24 december 2010

Dag 67: Daags voor kerst.

Vlak voor kerst nog lekker met het gezin samen aan het ontbijt. Vanmiddag komt bezoek, en we zijn daar ook (zo goed als) klaar voor.

Lekker op benedendijks ons bezoek ontvangen, zoals het bedoeld is! Het huis is steeds meer ons plekkie aan het worden. Zeker nu we lekker de ruimte hebben...

Laat de feestdagen maar komen.

donderdag 23 december 2010

Dag 66: Schaatsen (en dus geen verbouwing).



Vandaag de laatste dag van Elle d'r 4daagse schaatslessen op de Jaap Eden schaatsbaan. Nu krijgt ze een diploma. Toon is ook al lekker bezig op zijn verstelbare combi-Noren.

woensdag 22 december 2010

dinsdag 21 december 2010

Dag 64: De kerstboom staat!

Het is gelukt! We zitten er voor de kerst, en wel MET opgetuigde kerstboom. Dat is wel een applausje waard.
Wel zo toepasselijk.

maandag 20 december 2010

Dag 63: Keuken installatie

Nu we er zitten is het natuurlijk wel handig als we gekookt kan worden. Dus enkele installatiehandelingen dienen te gebeuren. De kraan en gasfornuis worden aangesloten.

zaterdag 18 december 2010

Dag 61: De eerste n8.


Na bekomen te zijn van een ongewone dag (gisteren) zijn we aan het uitpakken geslagen. De dozen zijn nu nog overal opgestapeld, maar de kasten op de slaapverdieping kunnen langzaamaan worden gevuld met de juiste spullen. En de kinderen wilden persé de eerste nacht al doorbrengen op het nieuwe adres. De afgelopen week hebben we op Anoek d'r adres gelogeerd. Ze is met David naar Thailand, dus dat kwam erg goed uit...


En dan? De beentjes omhoog... (voor even).

En dan: slapen (met zo'n uitzicht?).

vrijdag 17 december 2010

Dag 60: De verhuizing.


Wat een sneeuw! Waarom nu? Waarom vandaag? Waarom hier? Maar wel onwijs gaaf... met een verhuizing voor de boeg.
Een fotoserie van onze fotografe met talent (Judy).


We zijn er bijna...(2x), maar nog niet helemaal!

Jeetje! Na een drie uur durende rit (normaal nog geen 20 min.) zijn we eindelijk aangekomen op plaats van bestemming. De verhuiswagen kwam af en toe vast te zitten, maar om 21.00 u. was de wagen uitgeladen. Pfff, wat een rit.

woensdag 15 december 2010

Dag 59: Van oud naar ...


Onze ouwe plekkie drie hoog, waar we ruim 10 jaar van ons leven hebben doorgemaakt, zijn we aan het leegruimen. Een beetje met weemoed, maar we gaan ook een leuk stekkie tegemoet. We nemen afscheid van een oud studentenhuis, een lekker, licht groot appartement met mooie herinneringen. Maar nu: ......op naar de tuin!

maandag 13 december 2010

Dag 58: Eerste tekenen van leven.`

En zo ziet de vloer er de volgende dag uit, na de eerste laag. Nu de tweede (en daarna de derde) nog.

Vandaag ook het stapelbed van de kinderen verhuisd en in elkaar gezet. De eerste tekenen van bewoning vullen het huis.

zondag 12 december 2010

Dag 57: Weer schilderen.

Even een kiekje van de bouwvakkerskoffie die me al enkele maanden staande houdt. Dat heeft die Senseo zeker verdient: R.E.S.P.E.C.T.!

Een eenmaal gelegde vloer, schildert zich niet vanzelf (en de kaboutertjes heb ik ook nog niet gezien..). Dus? Daar gaan we weer...

zaterdag 11 december 2010

Dag 56: De dijkvloer.

Vandaag de dag van de dijk. Nou ja, de vloer dan. De hele dag op de knieën dus. Gerhard & Paulien zijn vandaag ook komen helpen, dus de schilderskwast en de poetsdoek zijn weer in gebruik!


En zie hier het inspectierapport... ;)

donderdag 9 december 2010

woensdag 8 december 2010

Dag 54: Verhuisperikelen

De verhuisperikelen zijn ook al in volle gang. Telkens een wagenlading vol dozen mee naar het huis, zodat we de 17e kunnen verhuizen...!

Dag 53: Het keukenblad

De bekisting voor het keukenblad is vandaag afgetimmerd.

dinsdag 7 december 2010

Dag 52: De dakpan

De nok wordt vervangen, samen met de buren laten we dit repareren. In het bouwtechnisch rapport kwam dit al naar voren. Ik heb wat foto's moeten maken om de reparateur te laten zien welk type pan we hebben. Schijnbaar is het een oudere pan en dus niet meer zeer courant.

maandag 6 december 2010

Dag 51: Vloer op dijk leggen

Een vloer die geleverd wordt, legt zich niet vanzelf... Dus doen wij het maar. Eerst met de vloerplaten de schuinte van de vloer proberen weg te werken, zodat we hier nog minimaal 'last' van ondervinden.

Cander is er ook om de eerste laag verf op benedendijks te smeren. Goed zo, Cander!

vrijdag 3 december 2010

Dag 50: Vloer op dijk.

Zo, weer eens lekker vroeg opgestaan, want ik had weer eens zin om te klussen... :)
Nou, de tweede vloer werd eigenlijk heel vroeg verwacht, zo ca. 07.30. Deze vloer toch maar ergens anders gekocht, aangezien die andere vloer wel erg veel noesten en oneffenheden had. Iets meer aan uitgegeven, maar dan wordt de vloer tenminste ook aan de deur bezorgd.

Tevens vandaag vooral bezig geweest met het stellen van de keuken. Dit ten behoeven van o.a. het betonnen blad, welke begin volgende week wordt gestort.