zaterdag 30 oktober 2010

Dag 29 en 30: het plafond

Judy helpt me vandaag met het dichtzetten van het verlaagde plafond tussen de portalen. Zeker prettig als je gipsplaten van 2,6 m. boven je hoofd wilt gaan plaatsen...

De isolatie is net te dik voor achter de gipsplaten (kwamen we achter). Dus dan toch maar zonder doen en wat extra regels om de platen beter vast te kunnen zetten.

vrijdag 29 oktober 2010

Dag 28: de laatste container

Nog niet eerder zo vroeg opgestaan (voor het klussen). De laatste container wordt om 7.30 u. opgehaald en ik heb dus de wekker vroeg gezet en zelfs iemand uit zijn bed moeten bellen. Gelukkig werd ie wakker...!

donderdag 28 oktober 2010

Dag 24 t/m 27: Je ziet het niet...

Wat is er allemaal gebeurd? Nou, de aannemer is nog steeds bezig met de 'onderhuidse' voorbereidingen van alle gemakken: verlichting, stopcontacten, badkamervoorzieningen. De nieuwe meterkast zit er in.

De designradiator die we besteld hebben gaan we toch, koste wat kost, plaatsen. Hier moet nog wel extra constructieve maatregelen voor getroffen worden, voor we deze kunnen plaatsen. De andere designradiator die we hadden besteld voor in de badkamer is pas over drie weken voorradig, dus deze hebben we geannuleerd en hiervoor een andere gekocht. Deze was direct leverbaar (gekocht bij Praxis).

O ja, we wachten nog steeds op de niet meegeleverde badpoten...

De badkamer wand en plafond zitten er in. De badkamervloer is gestort, een deel van het washok is geplaatst en de voorzetwand is klaar. Ook de verwarming doet het weer. Er moet nog wel en thermostaat worden gekocht. Ruth heeft ook flink wat geschuurd vandaag, de slaapverdieping.

zondag 24 oktober 2010

Dag 23: de verjaardag


Elle heeft zich verkleed voor mama's verrassing. De schat wil haar geblinddoekt meenemen, zodat het zo lang mogelijk een geheim blijft.
En dan.....


De verrassing...

Gefeliciteerd!

vrijdag 22 oktober 2010

Dag 22: De voorzetwand

Simon helpt me vandaag met de voorzetwand. Het blijkt zoals hij het noemt een typische 'HET BLOK-muurtje', oftewel het kan wel wat versteviging gebruiken... "Hmm, nou vooruit dan maar, omdat jij er verstand van hebt, Simon."

Uiteindelijk zijn we er natuurlijk blij mee. Alle input wordt gewaardeerd en zien we direct terug in kwaliteitsverbetering!

donderdag 21 oktober 2010

Dag 21: verjaardagsvoorbereiding

Elle helpt me voor mama's verjaardagsontbijt, komende zondag. Het moet natuurlijk een verrassing blijven, dus Toon is niet mee... :)

Samen versieren we de slaapkamer van de kinderen. Ontbijtspulletjes gekocht en in de koelkast gelegd. De eerste verjaardag die we in het huis vieren is die van Ruth. Ze wordt 34.

Dag 21: De stand na drie klusweken.


De aannemer is flink aan de slag. Deze week zijn er elke dag (behalve zondag) twee man bezig geweest met de benedenverdieping. De mannen werken elke dag van 08.00 tot 18.00 en ik kom elke dag even checken of er nog vragen zijn en of alles natuurlijk gaat volgens onze wensen...

Ik help hier en daar waar ik kan, zonder in de weg (proberen) te lopen. Ook al lijkt er weinig veranderd te zijn, flinke voorbereidingen liggen er. De elektraleidingen voor alle verlichting, keuken, badkamer en bedstee zijn gelegd. De water en gasleidingen zijn gelegd. De aan -en afvoerleidingen in de badkamer liggen er. Alle sanitair is afgelopen donderdag afgeleverd (behalve de designradiator voor de badkamer).

Voor mijn rekening: deels de ondersabeling en aansmeren van de portalen, de voorzetwand, slopen vloertje badkamer t.b.v. isolatie.

En die lieve dochter van me. Zie hoe zij haar strepen achterlaat... De kleine vandaal. :)

O ja! Voor ik het vergeet: Ik heb een bouwvakkersbaard...van drie weken.

zaterdag 16 oktober 2010

Dag 20: De badkamer




Vandaag krijgt het allemaal weer vorm. Na al het slopen en verwijderen is na de betonnen fundering nu ook de aanzet voor de badkamer gedaan. De aannemer is gisteren gestart, maar vandaag is het al weer een wereld van verschil met toen...


Samen met mijn schat vandaag naar Nijhof geweest om de electra en wand en vloertegels te halen. Het zijn toch andere vloertegels geworden dan we eigenlijk gedacht hadden... Och, wat zijn we toch wispelturig. Na dit uitstapje doorgereden naar een verrassend stukje Katwijk. Hier wilden we alleen de deuren voor de badkamer en wasmachine/droger-kast, maar uiteindelijk zat de wagen vol met..... steigerhout! De 'Katwijkse verzamelaar' had een walhallah aan hout, deuren en wat al niet meer. Nu zijn we dus ook klaar voor de inrichting van het wasmeubel en de plank boven de keuken.

vrijdag 15 oktober 2010

Dag 19: Voorzetwand

Vandaag kan de bekisting er af. Gisteren een aanzet voor de voorzetwand gemaakt. De aannemer gaf echter aan dat de wand nog niet dicht hoeft i.v.m. de leidingen. Prima, wacht ik daar even mee, genoeg andere dingen die moeten gebeuren... ;)

Yeah! Na al dat zwoegen, slopen, zweten, ploeteren, draaien en storten: Hij staat er! Is hij niet mooi?

woensdag 13 oktober 2010

Dag 18: De betonstort

Bij bo-rent geweest om te zijn of ze een betonmolen hebben. Dat wel, maar hij past niet in de wagen! Dan maar met de speciekuip. Simon en Guus hebben nog tijd om vandaag te helpen. Nou, dat scheelt! Om 15.00 waren we klaar en na een paar keer op en neer te hebben gereden naar de Bouwmaat hadden we uiteindelijk toch genoeg beton... zo'n 42 zakken oftwel ruim een halve kuub!

Nog even tijd over om voor morgen de boodschappen voor de voorzetwand te doen. Kan ik dan meteen aan de slag.

En samen met mijn schatje de verdeling van de badkamer (nogmaals) bekeken. Zie hieronder: indelingsvariant S:

dinsdag 12 oktober 2010

Dag 17: de bekisting

Simon komt me helpen met de bekisting voor de kelderwand. Samen met Guus timmert hij er op los. Mannen met ervaring zijn stukken sneller dan ik.... Gelukkig!

zondag 10 oktober 2010

Dag 15 & 16: werk in uitvoering

Het is weer weekend en dan kan er weer groots worden 'uitgevoerd'. Zaterdag is de timmerman langsgekomen bij de buren en heeft ramen en deur weer gangbaar gemaakt, tot tevredenheid van buren en buren van buren.

Voordat we (het gehele gezin!) aan het storten kunnen moet er eerst worden schoongemaakt. De kids helpen met de container vullen, maar raken snel afgeleid door de slakken-inzamelingsactie. Hmmm, heerlijk 'Escargots à la L-weg'.

Storten van het beton gaat niet zoals gepland. Er zitten enkele 'verloren' staven aan de vloer vast welke eerst doorslepen moeten worden. Later blijkt dat ik ze er gewoon uit kon trekken (!!). Lekkere tijdsverspilling...

Na de lunch kunnen we aan de slag. In de kruiwagen water, een waterdicht goedje en het beton mengen is nog niet zo makkelijk als het er uit ziet. Behoorlijk zwaar. De zakken zijn ook snel op, van elke zak (25kg.) blijft ongeveer 14 liter over. Ik denk dat ik nog een paar keer op en neer moet naar de bouwmarkt.



De goot moet er ook aan geloven. De eerste voorbereidingen.

Zondags doorgegaan waar we geëindigd waren, maar eerst nog langs de Praxis (zondag open) om nogmaals 11 zakken beton te halen. En nu weer storten! Dit is de ommekeer van onze klus. We zijn niet meer aan het slopen, maar aan het opbouwen. Leuk om te doen!

Het vloertje is gestort.

En de goot is er af.

donderdag 7 oktober 2010

Dag 14: De tweede portaal

Ja, hij zit erin! De tweede balk is een feit en wat een ruimte...! Vandaag zijn eerst nog wat voorbereidingen door de constructeur uitgevoerd om de eerste balk te laten zakken i.v.m. de ramen bij de buren. Wat helaas niet heeft mogen baten. Zaterdag zal een timmerman langs komen om het probleem te verhelpen, fijn!

Ook verder gegaan met het stukje afgraven bij de dijk, om een degelijke vochtwering daar te krijgen. Hier wordt een gewapend betonnen bak gestort wat een geheel zal vormen met de vloer en de zijkanten. Als het toch open ligt, laten we het dan meteen goed aanpakken...

Simon (van Inge) kwam langs om de bekisting voor de dijkwand te gaan maken. Komende dinsdag zal dit gebeuren.

Een nieuw ontwerp voor de badkamer. De laatste....?

woensdag 6 oktober 2010

Dag 13: Bijna klaar met slopen


Zo, we zijn weer een dag verder. Stephan is me komen helpen vandaag. Hij heeft in ieder geval een alibi voor wat hij vandaag heeft uitgespookt, hetzelfde geldt natuurlijk voor mij. ;)
Vandaag was vooral een dag van de laatste sloop: het laatste tussenmuurtje er uit, de voorzetwand er uit en de start van de afgraving van de berging.

Ook de dijkzijde verdient de aandacht. Zo is het nog een wildernis....

En zo niet!

Helaas was er ook slecht bericht. De buren krijgen de ramen en een deur op de bovengelegen verdiepingen niet meer open! Het zal toch niet waar zijn.... Toch maar even inventariseren en zien wat we hier aan kunnen doen.

Een ander slecht bericht is dat ik door de kabel van de boorhamer heb gehamerd! Bij bo-rent noemden ze het 'ondeskundig gebruik'. Hoezo?! Ik heb dat ding al zes dagen gebruikt.... Ik mag hem nog even komen omruilen om nog echt die laatste stukjes af te kunnen maken... Wat fijn.

maandag 4 oktober 2010

Dag 12: De staalconstructie


Vandaag is de eerste portaal geplaatst. De balk past op de plek van dat miezerige betonbalkje die me tot het uiterste vergde. Het begint er stukje bij beetje op te lijken.

Vandaag is ook de vochtexpert langs geweest om naar het probleem te kijken. Hij noemde enkele opties, waaronder het injecteren van de muren met een goedje dat zich mengt met het vocht in de stenen en zo een reactie aangaat dat zorgt voor een waterkerende barrière. Het is een van de alternatieven. Ik krijg hier nog een plan van aanpak van. Even afwachten dus.

En als je zo een wandeling maakt over de dijk kom je leuke details tegen.

zondag 3 oktober 2010

Dag 10 & 11: Volharden...

Zaterdag:
Jeetjemieneetje, al twee weken spierpijn en nog zijn we dr niet. De betonbalk begint me parten te spelen. Enige voordeel is de alsmaar groeiende conditie in de vorm van spierballen en uithoudingsvermogen.

Gelukkig is Michel de helpende hand en maakt deze laatste loodjes minder zwaar. Hij heeft o.a. de container tot de nok gevuld. Tijd om deze wederom om te wisselen.

Zondag:

15.30: Morgen komt de constructeur en ik moet nog een stukkie! Toch even na de verjaardagslunch van mijn schoonvader terug naar het huisje om de laatste hand te leggen aan de voorbereidingen.

17.15: Hij is er uit! Ik heb zelfs nog tijd over om een stukje muur weg te slopen, waar de andere balk moet gaan komen. Hè, hè, eindelijk...