zondag 10 oktober 2010

Dag 15 & 16: werk in uitvoering

Het is weer weekend en dan kan er weer groots worden 'uitgevoerd'. Zaterdag is de timmerman langsgekomen bij de buren en heeft ramen en deur weer gangbaar gemaakt, tot tevredenheid van buren en buren van buren.

Voordat we (het gehele gezin!) aan het storten kunnen moet er eerst worden schoongemaakt. De kids helpen met de container vullen, maar raken snel afgeleid door de slakken-inzamelingsactie. Hmmm, heerlijk 'Escargots à la L-weg'.

Storten van het beton gaat niet zoals gepland. Er zitten enkele 'verloren' staven aan de vloer vast welke eerst doorslepen moeten worden. Later blijkt dat ik ze er gewoon uit kon trekken (!!). Lekkere tijdsverspilling...

Na de lunch kunnen we aan de slag. In de kruiwagen water, een waterdicht goedje en het beton mengen is nog niet zo makkelijk als het er uit ziet. Behoorlijk zwaar. De zakken zijn ook snel op, van elke zak (25kg.) blijft ongeveer 14 liter over. Ik denk dat ik nog een paar keer op en neer moet naar de bouwmarkt.



De goot moet er ook aan geloven. De eerste voorbereidingen.

Zondags doorgegaan waar we geëindigd waren, maar eerst nog langs de Praxis (zondag open) om nogmaals 11 zakken beton te halen. En nu weer storten! Dit is de ommekeer van onze klus. We zijn niet meer aan het slopen, maar aan het opbouwen. Leuk om te doen!

Het vloertje is gestort.

En de goot is er af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten